lunedì 2 febbraio 2009

Januari månads mest lästa och censurerade inlägg

~
Skrämmande.

Nedan följer mina 10 mest separat lästa poster under januari kalendermånad, i ordning av läsantal. Jag har gjort en notering jämte här kring hur de har blivit censurerade av tidningarna, d.v.s. hur de plockat bort twinglyförda länkar till just mitt inlägg.

Inte en enda postning av de mest lästa har undgått censuratorernas långa fingrar, och då skriver jag ändå varken något olagligt eller särledes konstigt, samt länkar endast dit där inlägget passar utifrån innehåll.

De tidningar som inte bedrivit censur har givetvis sina länkar kvar, i skrivelserna härnedan.

1. Eg elsker (censurerad av VG og Klikk)
2. Norske Dagbladet sensurerer (censurerad av Dagbladet og VG)
3. Judeo-Israelic Ethics (censurerad av Dagbladet, VG og Sydsvenskan)
4. Någon måste förklara till palestinierna att judarna är heliga (censurerad av Dagbladet, VG, Helsingborgs Dagblad, Svenska Dagbladet)
5. Poliser och nassar (censurerad av SvD, Sydsvenskan og VG, Dagbladet)
6. Våldet i samhället (censuerad av Dagbladet, og VG)
7. Operation Gjutet Bly, Gaza - مجزرة غزة‎ (censurerad av Dagbladet og VG)
8. Paradise of Gazaland (censurerad av Klikk, VG, Dagbladet, SvD, Sydsvenskan)
9. Ondskans axelmakt bjuder upp till tango (censurerad av Dagbladet og VG)
10. Lek med liten bomb (censurerad av Dagbladet og VG)

Administrationskontot från twingly är en frekvent besökare på min sida.

Listan fortsätter senare med änn fler förståss, där den fördunklande median i Sverige och Norge lever livet på censurknapparna. Ens hjärnsubstans verkar ha stannat i den kuvös man föddes.

Man kan konkludera att deras patetiska försök att förtrycka, tysta ner, och förhindra spridning utav kritik, eget tänkande, baserat på humanism, inte fungerar. Det enda som blir spritt i tusentals och tusentals ögons vy är information kring eran förtryckaranda, och det kommer fortsättas spridas i år och år som kommer. Ni vet hur internetpubliken gillar censur.

Ni verkar behöva ändra er agenda och policy ganska flagrant, ni verkar inte ha förstått det bärande temat och filosofin bakom Twingly och dess interagering och interkommunicering emellan tidningar och bloggar, oavsett hur ni hyckleriskt framför det i tid och annan.

Ni bör verkligen utveckla, förfina, och principföra eran sociala interaktion emellan er och era läsare. Detta föraktfyllda beteende, som från er sida alstrar förtryckande fördunklande censurering av de vägar ni via twingly själva öppnat upp ligger er endast till lä. Det är oacceptabelt, det är omoraliskt, det är dåligt – för att inte säg pöblistiskt. Det är att förringa värdet av medmänniskors ord och tyckanden, varanden och existeranden, en påtvingad tystnad.

Det är givetvis inget jag som person kan göra åt, ni har full legal rätt att censurera hur mycket ni vill i länkarna i widgetarna vid era artiklar, men det visar på en omogen antisocial antiinteraktiv antiinterkommunicabel förståelse av yttrandefriheten och dess principiella och moraliska regler i det moderna kommunikativa samhället.

Då ni dessutom är ekonomiskt drivna företag som skall verka i detta samhälle i en agering ihop med ideellt framförda verksamheter, både i formen av läsare som skribenter, är det direkt osmart att agera på föraktfullt derogativt vis i diskriminerande och censurerande ton.

De norska tidningarna är absolut värst och vad gäller Dagbladet så har de totalblockerat mig för att nyttja twingly i förhållande till dem, de önskar hellre medlöpande inlägg eller rena citeringar och spammaktiga länkningar. Att framföra en egen kreation i förhållande till det förmedlade, är gud förbjude i den av er understödjande fördummande kulturen, en innehållsmässig tomhet. Även VG och Klikk verkar i dagarna genomfört en blockering, men det är för tidigt att sia om det, det har hänt tidigare att jag blivit blockerad någon enstaka dag och sedan frisläppt.

Man verkar även agera utifrån de anmälningar som inkommer till länkningen, d.v.s. man lyssnar och låtes följa de som i ren DDR-anda anmäler sin nästa, i många fall av helt pöbelaktiga anledningar och utan sans och vett. Det är som om tidningsledningarna skulle dra tillbaka era - många gånger fina - artiklar för att kommentarerna som ansamlas nedan är skrivna av en bunt idioter, vilket det många gånger ser ut att vara.

Man har en perifier incestuös introvert samhällsdebatt i Norden och värst verkar det vara i Norge.

Småsintheten, patetiskheten, och inskränktheten är i skrämmande förekomst i ett så kallat upplyst medialt informativt tidevarv.

Man är helt inskränkt i sina egna tankegångar och har ingen förståelse för kritik, kritiskt tänkande, konstnärlighet, frihet, fri debatt, fria åsikter, humanism, eller överhuvudtaget yttranden som inte ligger i en medlöpande anda till vad som än står i era artiklar.

Inte ens när man skriver i samma anda som vissa av era artiklar tillåts de vara kvar då de kanske går stick i stäv vad som står i ytterligare någon annan artikel, men på samma tema. Det är tyckandet och inskränksgraden hos den enskilda censuratorn som beslutar, oavsett relevans.

Att hävda att Sverige, eller Norge, har en fri debattkultur är rakt av rent hyckleri. Den är snarare auktoritärt inskränkt.

På ovan lista ser man vilka tidningar som är främst antiyttrandefrihetsandliga, de som inte förstår sig på principerna för det fria samhället och den debatt man där kan ha. Även DN censurerar ibland men uppenbarligen inte lika ofta som storhycklarna, i alla fall belägger jag det ej via ovan lista.

Den kristna tidningen Dagen har mig veterligen endast censurerat mig en gång (se min Homofoba medier), vilket är en mycket stor skillnad gentemot de s.k. oberoende liberala, eller borgerliga, tidningarna ovan. Ni vet inte vad äkta liberalism är, uppenbarligen, ännu mindre etik.

Dålig PR, det är vad ni får för det, i sann frihetlig moralisk anda.




















~

Censurerad utav media

7 commenti:

Kontemplerande kille ha detto...

Oroa dig inte, det hade inte gjort någon skillnad i alla fall. Om vi hade velat läsa ointelligent skitsnack så hade vi köpt SE&HÖR.

Anonimo ha detto...

Är du säker på att det är censur och inte bara ett bortplockande av irrelevanta länkar?
Jag kom exempelvis till det här inläget via artikeln om "Husbys Romario" på SvD. Eftersom den dock inte verkar vara temat för ett enda av styckena i texten kommer jag klicka på anmälanknappen (anledning: irrelevans).

S.A.I. Steve Lando ha detto...

Det är lätt att inte se, om man inte tittar.

Björn Wadström ha detto...

@Steve
Jag skall göra i orning logga till alla tidningar och så lägger jag ut dem. Men det tar några dagar har lite körigt just nu.
Just DN har jag lånat från Isabella http://sensuellqkonsult.wordpress.com/
Hon är konsekvent stoppad på DN.
Obs att det inte är tidningen som censurerar utan ett privat företag som jag skrev om.
Vi skall granska det företaget först tycker jag, innan vi kritiserar tidningarna.
Frågan är om detta företag arbetar enligt tidningarna "okända policy" eller på andra uppdrag.
Det här temat skall vi fortsätta att skriva om. Litte grupper i Facebook, Google osv om Svensk tidningscensur kanske någon händig person kan skapa.

Björn Wadström ha detto...

Jag kom på en kul väg..kolla här http://expressenbloggen.blogspot.com/
Tips om bra bloggar som inte får synas. skriv till info snabela bewe.se.
Rasister göra sig icke besvär:)

Anonimo ha detto...

@Steve - Jo, jag hittade länkningen du gjort, men den hade inte så värst mycket att göra med artikeln.
Om jag missar det relevanta sammanhanget så får du mer än gärna förklara :)

Anonimo ha detto...

Nänänä, försök inte. Mest censurerad är minsann JAG!

:o(

Påven har fått spader.

Vi håller tummarna för hela världen! Undergången förestår.

:o/

Egenvårdstips, effektiv kur mot sårinfektioner: badda skadad kroppsdel i så hett vatten som möjligt så länge som möjligt. Funkar suvve. Effektiv kur mot hjärtbesvär: fasta.

Cher = blaha blaha. Här gäller blott Nastassia Kinski, svartapanterbrud från onda 70talet.

Rösta på Piratpartiet!

Varsågoda ett recept:

Isterband Ingestad

Isterband (från Scan) steks upp i högsta värme med smör, lök, röd paprika, chilisås och rödkryddor (chili, paprika, cayennepeppar, tabasco), salt & peppar och smulas med gaffel efterhand som de spricker. Potatismos, går bra med pulvertyp, kokas upp i kastrull. När steket är färdig hälls alltihop över i kastrullen och rörs om ordentlligt. Klart att serveras.

Andreas Lundstedt "hyllades för att ha kommit ut som HIV-positiv". Vad är det för en merit!?!? Så djävla äckligt.

Pris och pris, förresten, stora bloggpriset också, Den Nya Vågen har fått sitt Etablissemang. *gäsp* Den verkligt mäktige aktören *surf, surf* här är jag: ett osynligt svart hål, vars enorma gravitationsfält rockenrular hela bloggsfären.

Peter Ingestad, Solna