domenica 8 febbraio 2009

När allt kommer omkring är det ganska enkelt

~
När allt kommer omkring är det ganska enkelt, säger Benjamin och blickar ut över stenkullarna genom sina tjocka glasögon:

- Gud har ju lovat oss det här landet

Benjamin

~

När allt kommer omkring är det ganska enkelt, din lille jude:

- Din övertygelse ger dig ej någon rätt att förtrycka, fördriva, avliva, andra.

Steve Lando

~



Epitetet ’lilla jude’ är inte en antisemitisk framförsel även om många mentalt lösa svenskar ser det som antisemitiskt att ens tala om ’judar’, fastän det är en internationellt erkänd religion. ’Jude’ är Benjamins självdefiniering, min definiering av honom är ’lille’, sådant är ju hans sinne.

Dessutom är jag själv delvis semit, men det betyder inte att jag är IQ- eller EQ-lös.

~




cit från Lönnaeus, Olle, “Bosättningarna fortsätter växa – på palestiniernas bekostnad”, i Sydsvenskan, 5 februari 2009 s. A15.

+ Kung Davids (s)ätt, לנדאו, rabbi Jacob Baruch ben Judah Landau.
++ Antisemitiska sionister, Pax Gazetica, Från monster till monster, Judeo-Israelic Ethics, Statsexperimentet

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , ,

7 commenti:

Anonimo ha detto...

"nej, det är inte skit, det är bara brun färg kropps rester" ungefär så mycket övertyande din förklaring till "lilla Jude" kommentaren att det är inte ett antisemitisk kommentar tillsammans med kontexten du har skrivit. så du menar att vem som helst nu kan säga till judar "du, lilla jude" och det är helt ok. (vad lite du kan om människor)


du har IQ, säger du. det är så typisk vänster. när kommunisterna kom till makten tänkte de. "vi skall säga till alla varan bönder att de är varans hjältar, att de är kloka ,vackra och starka, och så vi skall ha det lätt att styra de". tyvärr några av dessa bönder trodde att detta påstående var sant.

Anonimo ha detto...

ja det är hemskt att det finns människor som tycker de har rätt att döda, eller förtrycka, andra på grund av en idé. Det är ganska sjukligt, så ja, de är 'små'.

Anonimo ha detto...

Haha, kul att se att Provokatören Steve Lando som vid det här laget utnämnt i stort sett hela Sverige och dess ursprungsbefolkning (undantaget samer) till rasister nu av en förvirrad kommentator få smaka på sin egen beska medicin :D

Hur som haver så här är det Netanyahu utöver att vara politiker också råkar vara jude.

Att kalla en jude för jude är ICKE antisemitiskt, och till och med judarna själva kallar sig för judar.

Beroendes på Netanyahus längd behöver det heller inte bli fel att kalla Netanyahu för "din lilla jude". Det hela beror alltså på om Netanyahu är lång till växten eller inte.

Om man som Steve Lando tycker att Netanyahu till sitt sinne är en liten, i detta fall en människa som enligt Steve Lando vill stjäla av andra, förtrycka andra, mörda andra osv.

Då är det inte heller fel att kalla den individen för liten och i och med att Netanyahu är en jude så blir det då helt sanningsenligt att kalla Netanyahu för "lille jude"

Själv så anser jag att Netanyahu är en bra politiker men i och med att alla politiker i grunden i sitt sinne är små människor som söker sig till politiken för att kunna styra och bestämma över andra människor kan det kvitta mig om någon kallar Netanyahu för liten eller.

Dock är det ju så att det där med "lille jude" bara handlar om en provokation av Steve och som provokatör är Steve Lando riktigt skicklig.

Kurt ha detto...

Jag håller helt med Benjamin Netanyahu när han avfärdar en tvåstatslösning. Efter Gaza massakern har ju den idén helt död, nu återstår bara en enstatslösning, där alla folkgrupper tvingas leva tillsammans.

Anonimo ha detto...

"De uppfostrar sina barn till att döda oss", spelar ingen roll Steve.

"När allt kommer omkring är det ganska enkelt, din lille jude:

- Din övertygelse ger dig ej någon rätt att förtrycka, fördriva, avliva, andra.
Steve Lando"

Särskilt när man läser detta trams så känner man hatet från Steve.

"Avliva" andra går tydligen utmärkt om det är andra än judar som gör det, där behövs det inte ens vara i självförsvar.

"Fördriva" någon har inte judarna gjort, men att Hamas vill fördriva judarna är inga problem.

"Förtrycka" har båda sidor gjort på sina sätt, men här är bara det några judar har gjort ett problem. Muhammedanernas förtryck och jude utrensning av Gaza gör inte heller något.

Och när man ser det i kontext med "din lilla jude" skriveriet så ser man vem som är liten och hur mycket IQ det verkligen fanns. Att EQ tas upp är ännu roligare ty det saknas helt i detta inlägg.

Unknown ha detto...

Finnen:

"Fördriva" någon har inte judarna gjort"

Menar du att på grund av att de flesta palestinier är födda i flyktinglägren så räknas inte längre att deras föräldrar blev fördrivna dit, från sina hem, av engelsmän och blivande israeler ?

Om man annser sig kunna dra nytta av ett löfte från den judiske guden borde man väll få ta att bli kallad jude ? Bara för att man är vidskeplig betyder inte att man kan göra vad man vill mot andra.

Silver ha detto...

"När allt kommer omkring är det ganska enkelt".

Ja, egentligen borde det vara precis så enkelt som du beskrivit det här med några få rader.

"Din övertygelse ger dig ej någon rätt att förtrycka, fördriva, avliva, andra".

Det borde gälla överallt, i alla sammanhang.

Så varför blir det inte så? Den eviga gåtan. Komplicerade förhållanden, människoöden i generationer tillbaka. Inte mer rätt för det. En stilla undran är, hur man egentligen kan tro att Gud finns på något speciellt folks sida, bakom någon speciell gräns. Är inte det att förminska Gud? I det sammanhanget förstår jag ordvalet "liten".

Självklart måste man respektera övertygelsen och tron - men gränsen går när andra individer får betala för det.

När allt kommer omkring är det ganska enkelt, precis som det framförs i din text.