venerdì 3 aprile 2009

Serie HomoAnimaliaSexualia – Summa Summarum

~
Denna post kommer uppdateras efterhand.

HomoAnimaliaSexualia är en serie kring sexualbeteende hos djur, främst skriven i haibunformen, och främst behandlandes homosexualitet, med apor som vanligaste exemplena. Jag är dock öppen för variation.

Preliminära delar samt titlar, publicerade är länkförda:

Saluförda
• Romantik bland kön – ex parte
• Semnopithecus entellus – PreFöretal till HomoAnimaliaSexualia
• De trenne sodomitiska synderna – Företal till Homo-
AnimaliaSexualia
• Den omvända världen – Semnopithecus entellus II – Företal II till HomoAnimaliaSexualia
• Sexets uppkomst – Företal III till HomoAnimaliaSexualia
• As animals do it – HomoAnimaliaSexualia I
• Giraffsex – HomoAnimaliaSexualia II
• Homopreferens - HomoAnimaliaSexualia III
• Bisexualitet - HomoAnimaliaSexualia IV
• I djunglens bastu - HomoAnimaliaSexualia V
• Koslig gruppsex - HomoAnimaliaSexualia VI
• Gorillaövningar - HomoAnimaliaSexualia VII
• Homoäktenskap - HomoAnimaliaSexualia VIII
• Valabondsex - HomoAnimaliaSexualia IX
• Manliga lekar og Boytoys - HomoAnimaliaSexualia X
• Smogen öfver Turin - HomoAnimaliaSexualia XI - Barndomsminnen
• Öresvin – HomoAnimaliaSexualia XII
• Äktenskap ger hög status - HomoAnimaliaSexualia XIII
• Homosexuella föräldrar - HomoAnimaliaSexualia XIV
• Schimpanzee Sex - It's all about Sex - HomoAnimaliaSexualia XV
• Romantik bland djur - HomoAnimaliaSexualia XVI
• Sexskola - HomoAnimaliaSexualia XVII
• Epilog: HomoAnimaliaSexualia XVIII


~


Romantik bland kön

‘Romantik bland kön’ är skriven i haibunformen, det är en ex parte del då den är tagen från en senare del. Den behandlar relationen emellan könen – könsstrukturerna – i exempelvis fåglar utifrån homosexuella par visavi heterosexuella par.

Där ena konstellationen visar på jämställdhet emedans den andra istället framvisar på ett romantiskt kynnelag.

Den är utlagd 081029.


Semnopithecus entellus

Är ett preföretal till självaste serien, hamnandes smått utanför serien och behandlar egentligen inte homosexualitet hos hanumanlangurerna, vilket förvisso inte är ett krav för inkludering, utan snarare polyandri, d.v.s. där en hona har flera hanar. Den säger förvisso ej explicit att den enkom berör heterosexuella kontakter utan den framför en sexuell variositet hos arten, som verkar vara beroende på hur goda näringstillgångar som finns till hands.

Man skulle kunna jämföra denna ekonomism med den i islam förestående reglen att polygamiska förhållanden är okej såvida maken på jämlik basis kan underhålla makorna. Här är det dock om en hona med flera hanar.

Utlagd 081108.


De trenne sodomitiska synderna

Denna korta skrivelse förtäljer i sak egentligen endast om de tränne sodomitiska synderna, i enlighet med den medeltida kristofilin. Naturligtvis med en viss antoning av baksträvig moralism, om man sätter det i relation till nutiden, det är även intressant att betänka i relation till tidelagsdebatten kring lagstiftningen därom.

Utlagd 081203.

Passus:
Man kan här göra en ytterligare jämförelse som ligger i tiden, d.v.s. den om rätten för homosexualla att gifta sig eller skaffa barn. Många kristna – eller andra religiösa – ser ofta homosexualitet som något negativt, en del som direkta synder som i ovan medeltida flanör. Bland annat visar det sig att många av de icke-upplysta tidningarna bär denna homofoba ådra, se min Homofoba medier som belyser vilka medier som valde att aktivt bortcensurera min harmlösa postning: Jesus Hälsar God Jul.


Den omvända världen – Semnopithecus entellus II

En habiunförd del två av Semnopithecus entellus för oss in i en smått omvänd värld än vad vi i ofta första hand är van vid. Secondodelen är i 7-10-7 och beskriver omvänd bögknackning. Ofta är samhällsbetänkning så enkelsidig, i de tänkandes eller görandes huvud, det kan då vara värdefyllt att vända på steken, för att betänka hur det hade varit då.

Utlagd 081211.


Sexets uppkomst

Denna del förtäljer initialt om upprinnelsen kring det biologiska sexet, om varför sexuell uppdelning skett i levandeorganismerna och grunden till dess varande, i efterföljande diktdel läggs platt inför dess högsta mål och egennyttiga uppklarning.

Det naturliga och rättvisa är att kvinnan får allt.

Upplagd 090226.


As animals do it

‘As animals do it’ är en bildgörande del där man kan se naturligt förekommande sexställningar av en trekant bestående av två män och en kvinna, i formationen av en mans penetration av en kvinna och den andre mannens penetration av den penetrerande mannen. Bild visas på exempel från människovärlden såsom hjortvärlden, samt nämns förekomsten i vargvärlden, till detta skrivs en erotiku i dess logiska retorik.

Passus:
När jag för ett tag sedan publicerade den översta naturliga bilden tillsammans med text på en pseudokonstnärlig sida så väckte det ramaskri hos de sexmoralistiska medlemmarna, vilket slutade med censur och hot från redaktionellt håll. Efter några mindre iögonfallande alster men samma visad inskränkthet lämnade jag den sidan, och startade denna bloggen.

Utlagd 090624


Giraffsex

en koslig dubbelhaibun som förtäljer om det goheliga livet som giraffhannarna verkar tyckas ha, när dessa långbenta långhalsiga djur slingar och bestiger vartandra. Något att fotografera under safarisemestern, absolut.

Utlagd 090814


Homopreferens

En haibun som via antalsbeskrivning påtalar det normala med homosexuella relationer bland både fågelfän som mammalier, även om val av annat kön finns tillgängligt.

Utlagd 091022


Bisexualitet

Åter en haibun som ånyo illustrerar det naturliga i bisexualismen samt framhävandes dess icke-feminina stereotypiska drag utan med ord förandes som annars pro-heterogrupper ibland för sig med.

Utlagd 100115


I djunglens bastu

Kontroversiell bild utifrån puritanska ögon som förklarande jämförelse med dvärgschimpansernas sexhavanden, sedan infångat i en haibun likt vanligt.

Utlagd 100529


Koslig gruppsex

en kortfattad infotext med tillförd haibun för förtäljningen kring det naturliga i fri sexualism samt aktiv gruppsex däri, hos ej allena primater utan även hos ett kossedjur.

Utlagd 100621


Gorillaövningar

En haibu vars information slår hål på myten kring gorillors framhävda slentriana maskulinitet istället poängterandes deras gaybetonade leverne under långa perioder av deras liv.

Utlagd 110731


Homoäktenskap


en haibun kring det – hos vissa djurarter – naturligare fenomenet kring homoförhållanden än kring heteroförhållanden, arterna är ej heller hvilka som helst utan stillbilder på styrka och predation.

Utlagd 110805


Valabondsex

Om valars homosexuella förehavanden.

Utlagd 110805


Manliga lekar og Boytoys

Män som övar, män som förbrukas, kvinnor som kräver, kvinnor som nyttjar, samt förbrukar.
Med ett leende går hon vidare.

Upplagd 110917


Smogen öfver Turin - Barndomsminnen

en barndomsanekdot förtäljs kring rörande elefanter på Turins zoo.

Upplagd 110926


Öresvin

Ånyo en påtalning kring det naturliga kring enkönade livslånga förhållanden, normalt förekommande här gällande Öresvinen.

Upplagd 120510


Äktenskap ger hög status

En haibun om grågässens preferabla homosexuella relationer som vårdas samt bevaras i gyllene fler dagar än heteromotsvarigheten.

Upplagd 140908


Homosexuella föräldrar

En haibun om enkönade fågelpars briljans avseende barnalstring.

Upplagd 150503


Schimpanzee Sex - It's all about Sex

Som titlen lyder.

Upplagd 160106


Romantik bland djur

Romantik, erotik, svartsjuka.

Upplagd 160815


Sexskola

Sexförklaringar.

Upplagd 161126


Epilog: HomoAnimaliaSexualia

Upplagd 180815






















~

Serie HomoAnimaliaSexualia - Summa Summarum
är en del i serien Summa Summarum hvilkas andra delar åtfinnes här.


~~~Från Arkivet~~~

- Sensuell

~

2 commenti:

Maria ha detto...

Intressant serie

Unknown ha detto...

Sen så uppstår ju problemet med att religiösa homofoba utlevda manliga fittpippers som KD-trogna Sacredeus och Åke Green och bibeltidningen Dagen i harm gapar loss här publikt.

Man kan med fog undra här vad den "trosvärlen" ska gapa loss om framledes när även homosexuella har rätt att gifta sig.

Åtminstone via profan lagskriving.

Dags att skifta fokus och skaffa nåt nytt favorithatobekt att samla dom egna bedjarskarorna kring??