lunedì 24 agosto 2009

Tvingad till Sverige

~
man lever i en extrem villfarelse i Sverige, man tror att människor frivilligt söker sig till Sverige, man tror att Sverige är ett attraktivt land att flytta till, att bo i

redan när den svenska gamla bondestammen började bli familjär med urbaniseringen i sina miljonprogram, stugområden samt kolonilottor så gick de stora bolagen under 1960- till 1970-talet utomlands för att fånga upp arbetskraft till sina fabriker och annat, då det inte fanns tillräckligt många svenskar som kunde, eller ville, jobba där.

Arbetarpöblen började direkt oja sig om att de utsocknes minnsann kom hit till Sverige och tog jobben,

sedan, när ekonomin gick i stäv så fick svenskarna behålla sina jobb emedans de nyinflyttade var de första att åka kälke ut, då kom nästa pöbelargument, d.v.s. att invandrarna hade kommit till Sverige för att leva gott i sus o dus på Sveriges fina välfärdssystem, som svenskar solidariskt betalar in för att ombesörja svenskar

de här argumenten kommer fram av och till, utifrån hur den ekonomiska kontexten förefaller vara. Det senaste argumentet att invandrare skulle välla in över gränserna till Svea Rike och frottera i det svenska systemet kom i dager när EU-utvidgningen kom till år 2004. Även om fackorganisationerna och en hel del politiker ville införa en massa restriktioner, eller då övergångsregler på något tio år, för medborgarna i de nya EU-länderna, för att liksom markera att de inte riktigt är välkomna, i alla fall inte hit, så blev det inte så. Riksdagen införde icke några sådana, facken slog sig för pannan i fullt ståhej.

Man verkade tro att miljontals nybefriade Öst- och Centraleuropéer skulle ta sitt pick och pack för att migrera till Västland, och då Sverige speciellt med anledning utav vårt attraktiva välfärdssystem som vi inbetalt och arbetat fram i vårt anletes äckliga svenskfett, polackerna skulle komma i horder i sina gamla skodor, lador o fan vet allt.

Nu blev det inte riktigt så, precis.

Man beräknar att det år 2000 fanns omkring 23 000 östeuropéer i Sverige, nu är de 27 000. Till Irland tiofaldigades invandringen från Östeuropa, till Storbritannien sexdubblades den. Man har inte mycket till sociala skyddsnät där.

Till Sverige vill nästan ingen flytta.

Till Sverige flyttar bara sådana som inte har andra val, sådana som har svårt att få asyl i andra länder eller sådana som av pur tvungenskap i all hast måste lämna sitt land, de som med en snar pistol mot sin nacke måste fly Somalia, Irak, Afghanistan eller Eritrea eller något annat krigshärjat och fördärvat land.

Endast de kommr hit.

men sådana vill svenskarna inte ta emot, de tär på de solidariska system vi så givmilt byggt upp. Dessutom är de annorlunda, de tror förvisso på samma gud som svenskarna inte längre tror så mycket på, har underliga kläder, lär sig inte svenska lika renklingande som en finsk invandrare, och med deras påstått stora stora antal så har de nog snart tagit över landet, med sina moskéer,

landet dit ingen egentligen vill flytta.

~











+ Utvandring - Det påtvungna landet, Enfaldsbarometern, Medborgarskap är en allvarlig fråga, Sveriges segregationsproblem, I assimileringens spår, Asylum Ultima Thule, Invandrarfientligheten i Sverige, På expedition i Svenska landet, Somaliland i Svenskbygd, Sveriges socialrasistiska partier

Andra om: , , , , , , ,

6 commenti:

Anonimo ha detto...

Ingen vill egentligen flytta till Sverige, säger du. Kan du berätta lite om varför du flyttade till Sverige? Måste varit hemskt att tvingas, eller hur?

/Utvas

Night Soul Woman ha detto...

Vet du vad? Du kommer älska den här bok:) om du inte har läst den:
Gäster och främlingar
Saskia Sassen
http://libris.kb.se/bib/8371289

Oskar ha detto...

"Till Sverige flyttar bara sådana som inte har andra val, sådana som har svårt att få asyl i andra länder eller sådana som av pur tvungenskap i all hast måste lämna sitt land, de som med en snar pistol mot sin nacke måste fly Somalia, Irak, Afghanistan eller Eritrea eller något annat krigshärjat och fördärvat land."

Jo, de kan förstås inte fly inom landet eller till ett grannland som majoriteten av deras landsmän gör.

Istället måste de fly hals över huvud över halva världen, aktivt undvika ett tiotal mer närliggande länder med mindre generösa bidrag och strängare rättssystem, till dess att de har nått paradiset på jorden - Sverige. Hallelujah!

A-K ha detto...

Som alltid, intressant och tankestimulerande läsning med både en och annan liten knorr att ta del av. Jo, Sverige och svenskarna är bra på att slå sig på bröstet, tro att vi är så eftertraktade och att ALLA vill hit. Det finns faktiskt många andra sidor av saken. Många skulle nog hellre arbeta som till exempel läkare i hemlandet, om de bara kunde, istället för att, som så ofta är fallet, köra taxi eller städa korridorer här...

Dessutom så tycker jag att det är lustigt med alla dessa anonyma kommentatorer som helt yrar i nattmössan och inte har en aning om vad de pratar om vad gäller dig och ditt ursprung.

Oskar ha detto...

Det är märkligt hur vi förslösar den läkarkompetens som tydligen arbetar som taxichaufförer och städare här när vi samtidigt importerar läkare från Polen!
http://www.dn.se/nyheter/sverige/har-snabbutbildas-polska-lakare-i-svenska-1.556183

Ännu märkligare är att dessa polska läkare lär sig svenska på åtta (8) månader medan många av våra hjärnkirurger och raketforskare från högkulturerna i Afganistan och Somalia sällan har lärt sig svenska ens efter 10 år i landet. Intressant och tankestimulerande.

Runa G ha detto...

Tillägg: också Skåne, Halland och Blekinge tvingades in i den svenska 08-gemenskapen. Liksom Västergötland, delar av Småland och Värmland. Samt Gotland och Jämtland. Usch.

Vi bor i ett 08-Sovjet eller i ett 08-Jugoslavien, Kamrat Moderat. Men du kommer aldrig att inse detta, din historielösa stackare.

Men vi goter kommer att reda ut allt åt dej. Så ta det bara lugnt.