martedì 23 novembre 2010

Mördarstaterna

~
Kina
Iran
Irak
Saudiarabien
USA
Jemen

de länder som avrättar flest människor i sina juridiska system. Tar man med även de statsunderstödda avrättningar som sker utanför domstolsvärlden så hamnar USA på topp.

~









+ USA:s sjuka system, USA - fängelselandet, Guantánamo

Andra om: , , , , , , , , , , , ,

5 commenti:

Anonimo ha detto...

Som ofrivillig "medverkande" vid stureplans slakten (jag stod i trappen när några pojkar beslöt sig för att släcka 4 liv och skada grovt 20 andra) har jag liten förståelse för varför man inte kan döma dödsstraff. Väggarna var röda. Jag glömmer aldrig, men jag hade tur, jag lever..

Anonimo ha detto...

Får man skriva på svenska här förresten, eller är det inte "comme il faut" på denna sajten?

S.A.I. Steve Lando ha detto...

Inlägget du kommenterade på är ju skrivet på svenska så man kan undra varför din frågeställning uppenbarade sig i ditt sinne?

Anonimo ha detto...

Om man släcker en annan människas liv och det är bevisat skall straffet inte vara fängelse som bara kostar en massa pengar. Som man brukar säga, såsom du behandlar andra så ock skall du behandlas.

Anonimo ha detto...

Jadu ofrivillig, det händer mycket skit i Sverige nu för tiden. Det är bara synd att svenska politiker skyddar brottslingar mer än offer. Hoppas du ändå kan få ett bra liv trots din förlust av dina vänner. Förmodligen sitter gärningsmännen/kvinnorna nu och skrattar åt Sverige.