lunedì 20 giugno 2011

Skåne faller

~
38,5 Skåne har huggits ner i Brasilien på bara femton år, räknar man de tio mest avskogande regnskogsländerna så nåom vi hela Skåne gånger 110 gånger

~









+ Halland ber BrasilienEnergiska fötter, Andnöd, Bensinpriset och köttätandet

Andra om: , , , , ,

~~~Tre år sen~~~

- Juninatt.

~

4 commenti:

Nalle Puff ha detto...

Ja, och? Även Brasilien har man rätt att leva, bo och arbeta. Det kan knappast vara oss här i nord förbehållet att leva i välfärd och tala om för andra att så för ni inte göra.

Så intressant vore att veta hur mycket skog som årligen sågas ned i Europa, Nordamerika och Ryssland.

För det är mycket sällan man hör en miljömuppp muttra över vad som sker i våra skogar, men så fort folk i Indonesien eller Brasilien vill försörja sig blir det ett jävla liv.

Dock vore det vettigt att börja forska i hur man kan avverka regnskog på ett sätt som gör att man också lät skulle kunna återplantera den.

Den som forskar och kommer på det har antagligen gjort mänskligheten en riktig välgärning då skulle innebära att folk kunde försörja sig men också att skogen kunde återhämta sig.

A-K ha detto...
Questo commento è stato eliminato dall'autore.
A-K ha detto...

Tragiskt är bara förnamnet.

Vill för övrigt betona att det inte alls är sällan som man hör "miljömuppar" beklaga sig över vad som sker med andra skogar än regnskogarna. Dessutom, gällande exempelvis Indonesien skulle man där inte ha några som helst problem att försörja sig om befolkningen fick ta del av alla de miljarder som årligen pumpas in i landet som ersättning just för att de ska skydda sina ovärderliga skogar. Men så länge de pengarna bara fyller fickorna på korrupta politiker, tjänstemän och skogs- och palmoljebolag så kommer den, i de flesta fall, illegala och irreparabla skövlingen att fortgå.

Nalle Puff ha detto...

Vem vet de kanske inte vill leva av västerländska allmosor givna på nåder av mijlömuppar i Indonesien och Brasilien?

Hur som helst de värden som miljömupparna så barmhärtigt vill skänka är även de tillkomna och skapade av och genom miljöförstörelse.