sabato 17 novembre 2012

Beslöjande utbildning


Även om det handlar om ett mycket litet antal kvinnor som vill bära heltäckande slöja i skolan är det ändå ett återkommande problem, enligt skolborgarrådet Lotta Edholm (FP).

De få kvinnor som utbildar sig för jobb inom skolan har dessutom mycket svårt att hitta praktikplatser, säger hon.

- Vad jag vet finns inga förskolor eller skolor som anställer de här kvinnorna. Ska man lura in en ung människa i en utbildning där man inte kan få jobb. Det finns ju mängder av andra yrken i samhället där man mycket väl kan använda burka eller niqab, säger hon.

~


skall man lura in unga kvinnor att utbilda sig - de får ju ändå inga kvalificerade jobb?
skall man lura in invandrare att utbilda sig - de får ju ändå inga kvalificerande jobb?

nu finns det ju förvisso friskolor och annat som mycket väl borde kunna fånga upp de här väldigt fåtaliga kvinnorna, men det är ju inte det som är problemet, problemet är heller ej att några enstaka kvinnor önskar bekläda hela sin kropp, problemet verkar istället vara att inskränkt xenofobi är allenarådande inom utbildningsväsendet, både hos de som utbildar, samt de som anställer, samt de som äskar besluta därom, det är betecknande för hela denna debatten

det är det som är problemet

för icke kan det väl vara så att ett helt skolväsen, med dess skolungdomar, hotas av några fåtaliga kvinnor med full beklädnad på sig, eller heller ej så att barn på något vis tager skada av att få lära känna någon enstaka sådan kvinna, att faktiskt möta mångfald og mångkultur, istället för att bara höra samt se de vuxnas ideliga förringning samt nedsättning utav kvinnor av denna sort

barn blir som vuxna är
skolan är en grogrund för rasism och exkludering

GpSvD, SvDSvDSvDSvD

citatet är från TT o Larsson, M. J., “FP vill se över lagstiftning för slöja”, i DN.se, 2010-12-01.

1 commento:

Nalle Puff ha detto...

Vårt utbildningssystem är inte till för att utbilda människorna.

Vårt utbildningssystem är bara till för att anpassa människorna till arbetslivet.

Det är därför det är så viktigt att lära sex, sju, åttaåringar osv att passa tider som står på ett schema, sluta spela boll och springa till klassrummet när det ringer i en klocka därför att rasten är slut.

Nu vet jag inte riktigt vad man lär ut i skolorna men när jag var där var det en massa skit som mest påminde om att sitta vid ett löpande band (arbetslivet) man med korvstoppning tvingade mig att "lära". Jag tror inte det är bättre nu annat än att de kallar det för typ "individuellt lärande".

Det man lär ut är bara det man måste kunna för att arbeta. Dvs skriva, räkna, läsa men man lär inte ut hur man lär sig att vilja lära (vara nyfiken, intresserad) och den som inte vill lära kommer aldrig att lära sig.

Det är ju därför de har problem med hur folk klär sig på den där utbildningen.

Hela vårt utbildningssystem går ut på att exkludera människor, sätta dom i fack.

Förr i tiden var det så att efter det man hade lärt sig att passa tider, läsa, skriva och räkna så kunde man gå ut i industrin.

Nu har industrin gått tillbaka så nuförtiden så använder man också skolorna som förvaringsplats för att dölja arbetslöshet.

Det är därför det dyker så mycket innehållslösa och meningslösa ämnen på universiteten.

Enligt mig kan dom ta och stoppa hela sitt jävla utbildningssystem i arslet. Allt jag kan av värde har jag lärt mig själv!