giovedì 14 novembre 2013

Fransk fisksoppa


skala og tillskär 1-2 gula lökar samt en klase vitlök, häll sedan i olivolja i en gryta för upphättning varefter löken, vitlöken samt två paket saffran, minst två, men gärna fler, lagerblad samt rivet citronskal från en citron, tillfräses några minuter

häll härefter i en burk krossad tomat, sex deciliter vatten samt två matskedar fiskfond, et saften från citronen

låt detta koka utan lock under cirka 15 minuter

skär upp ett paket mager fiskfilé, exempelvis hoki, i bitar om runt 2x2 centimetrar för iläggning i soppan, låt detta sjuda någon minut tills fisken allena äro genomvarm, men ej överkokt

lägg härefter i runt 60 gram skalade musslor samt runt 60 gram avrunna grönländska räkor, avstäng plattan och släng i salt, peppar, timjan, basilika, provençalska örter, samt vad som mer önskas, i rikliga mängder

strö över färsk persilja

ät


















~

~~~Fem år sedan~~~


~
Censurerad utav Dagens Nyheter et Svenska Dagbladet

Nessun commento: