mercoledì 20 luglio 2016

Hemmagjord kyckling- og leverpaté


Det finns ingen anledning att köpa fabriksgjord leverpastej när det är så enkelt att göra egen, samt mycket godare. Ett mycket enkelt recept följer:

100 gram kycklingfilé
100 gram kycklinglever, eller lammditon
100 gram Kesella eller annan färskost
2 finhackade schalottenlökar
4-5 pressade vitlöksklyftor
2 matskedar torr sherry / madeira / portvin
1 matsked kycklingfond
1 matksked vatten
torkad timjan
olivolja
salt, svartpeppar
lagerblad, pepparkorn

• Skär kycklingen og levern i jämnstora delar.
• Värm olja i en panna varefter köttet brynes tillsammans med löken og vitlöken i några minuter så att allt äro genomstekt samt havandes fått färg.
• Häll i sherryn / portvin / madeiran låtandes det koka in under någon minut, häll då i fonden samt vattnet, en hel del timjan, salt og peppar, låtandes det koka ytterligare för 2 minuter.
• Häll över allt i en matberedare blandandes ned även färskosten, körandes till krämig konsistens.
• Lägg i en eller två behållare där pepparkorn samt lagerblad ilägges uppenpå, plasta in samt kyl ned og förvara i kyl. I frysen håller den upptill en månad, i kylen några dagar.











~

Nessun commento: