giovedì 6 ottobre 2016

Ångad torsk


400 gram torsk
8 deciliter vatten
3/4 deciliter salt + extra till svampen
1 citron
300 gram skalade räkor
2 deciliter solrosskott
1 knippa skurna rädisor
2 matskedar kallpressad rapsolja
300 gram kantareller
1 knippa dill
smör, svartpeppar

• Skölj av fisken.
• Blanda vatten, salt og rivet citronskal i en bunke, vispa till detta framtills saltet har löst sig, lägg härefter i fisken låtandes denna rimma under ungefär 10 minuter för att därpå taga upp fisken.
• Blanda räkorna, solroskotten, rädisor, rapsolja og lite citronsaft i en bunke.
• Ångkoka fisken i ett durkslag över sjudande vatten, eller en ångkoksinsats, över svag värme framtills innertemperaturen nått 47 grader, i 7-10 minuter eller framtills fisken precis vitnat.
• Stek under tiden kantarellerna i mycket smör, salta, peppra samt rör ner dillen.
• Lägg upp fisken på tallrik med kantareller samt räksallad bredvid, serverandes med smält smör, gärna med lite citron i.















~

Nessun commento: