domenica 6 agosto 2017

Grönkålssallad - Recept


 
300 gram grönkål
1 avokado, tärnad
1 apelsin, filead
1 kruka basilika
½ deciliter citrondressing

1 deciliter blåbär
1 deciliter tamarikryddade mandlar
1 deciliter tahinidressing


Börja med att göra sidogrejorna:


Citrondressing
rivet skal og juice av 1 citron
3/4 deciliter olivolja
havsalt

• Lägg alla ingredienserna i en burk med lock skakandes till allt blandats.

~

 
Tamarikryddade mandlar
2 deciliter mandel
1 ½ matsked tamari

• Värm ugne till 175 grader
• Lägg mandlarna i en skål hällandes över tamari, rör om så att alla mandlar blir täckta, fördela sedan mandlarna på bakplåtspapper på en plåt rostandes under 10-15 minuter.

 
~

 
Tahinidressing
½ deciliter tahini
½ deciliter vatten
½ deciliter pressad citron
rivet citronskal
3 vitlöksklyftor
1 matsked tamari
½ havssalt
½ deciliter olivolja

• Mixa allt.

~

 

När ovan äro färdigt kunnes dessa enkla moment avsluta matberedningen:

• Riv grönkålsbladen från stammen i små bitar, om runt 5 centimeter vardera. Skölj i kallt vatten låtandes torka helt. Massera in grönkålen med citrondressingen.
• Vänd stillsamt ned avokado, basilika og apelsin.
• Strö över blåbär og tamarikryddade mandlar.

Servera med tahinidressing.















~
 

Nessun commento: