martedì 12 settembre 2017

Enkel gorgonzolasås till hemmagjord pasta - Recept


 
• Gör pasta enligt enklaste recept, exempelvis snäckor eller orecchiette som fångar upp såssmaken väl. Durumvete samt vatten. Koka tvenne minuter. Eller valfri annan pasta.
• Värm 2 deciliter creme fraiche i stekpanna, tillsätt sedan härefter ett paket gorgonzola, salt, svartpeppar, 3 vitlöksklyftor, citronpeppar, vitlökspeppar, riven färsk muskotnöt
• Blanda.








~

Orecchiette o Snäckor

för enförrättsportion behövs en hand durumvetemjöl som läggs på en hög med vatten i en grop i mitten, knåda sedan till den håller god pastadegskvalité, där mjölighet försvunnit till fördel för en slät mjuk deg

utmejsla degklumpen till en lång smal orm för att därefter med en vanlig matkniv skära av halvcentimeterstor bit, pressa kniven jämnsides med bordet låtandes degen virvla runt eggen blivandes en snäcka - för orecchiette upptages snäckan omvändandes den på fingertoppen

kokas sedan allenast under runt 2 minuter


Se bilder här!




~


Nessun commento: