giovedì 16 novembre 2017

Lök- og ostsoppa - Recept


 
Det här är en soppa såm åtfinnes i otaliga variationer utsträckandes över öltraditionellt land, här nedan allenast ett recept.

900 milliliter ljus ale, jag har valt Orval trappist öl för ändamålet
4 stora gula lökar skurna i tunna skivor
100 gram smör
kyckling-, höns-, eller köttfond
120 gram riven gruyèreost
önskat antal skivna franskbröd
hackad persilja
en nypa socker

• Börja med att sätta på ugnen på 190 grader, smält hälften utav smöret i en stor tjockbottnad gryte eller järngryta däri lökskivorna tillsammans med sockret brynes försiktigt framtills de blivit mjuka samt guldbruna, fortsätt ständeligt omrörningen så att de ej fastbrännes i grytan.
• Häll i fonden i ölen hvilket ihälles i grytan för omrörning, sätt på ett lock låtandes sörjan sjuda på svag värme i circus 30 minuter.
• Bred på det återstående smöret tjockt på brödskivorna värmandes dem överst i ugnen framtills de blivit guldbruna, strå då på den rivna osten grillandes sedan till osten börjat bubbla.
• Servera soppan i djupa tallrikar med brödskivorna antingen på soppan eller vid sidan om, stör över persilja över brödet före serveringen.

















~
 

Nessun commento: