giovedì 9 novembre 2017

Risotto med stekt fisk - Recept


 
sätt ris, med salt, för kokning

ta filéad hoki, torsk, eller annan icke-utrotningshotad fisk som är tinad, eller halvtinad, og doppa dessa i ett uppvispat ägg, ha även droppat ner en halv citrons saft i äggblandningen, vill man giva äggblandningen till katten så bör ej citronen iblandas i detta steg, droppa då på citronen i blandningen nedan, även fisken brukar förståss uppskattas glatt,

för att panera dem i en blandning utav vetemjöl samt ströbröd, salt og peppar

stek sedan dessa i en starkt uppvärmd stekpanna med gott om smör som bubblar fritt, sänk ehuru värmen allteftersom, det är inte så noga om det är välstekt eller lättstekt, ta efter behag

skala og hacka en till två gula lökar för fräsning i en olivoljeförd gryta, häll på rikligt med curry när löken börjar hava fräst klart, häll därefter i det färdigkokta riset, den färdigstekta fisken uppdelad i lagom stora bitar, samt flera nävor djupfrysta ärtor, curra ånyo, eventuellt mer salt, peppar, citron, og vad som önskas mer

blanda, og ät.
















~
 

Nessun commento: