mercoledì 13 dicembre 2017

Pappardelle con rucola, scampi e ricotta affumicata - Recept


 
400 gram av färsk hemmagjord pappardelle
300 gram kräftstjärtar
50 gram av hackad arugula
50 gram av rökt ricotta, alternativt parmesan
1 glas vitt torrt vin
3 vitlöksklyftor
1 fint hackad schalottenlök
olivolja samt salt

• Koka vattnet med grovt salt.
• Häll olivolja i en kastrull med vitlöken samt hackad schalottenlöken för preparering.
• När såsen blivit färdig ihälles även kräftstjärtarna, vittvinet samt den hackade arugulan, blanda väl för att därefter pressa i ricottan genom en potatismosare.
• När vattnet kokar ilägges pastan för kokning under två minuter, låtes avrinna därefter för att sedan ihälla det direkt i såsbyttan, blandandes noga så att såsen absorberas, stäng av värmen samt servera tillsammans med svartpeppar.
















~
 

Nessun commento: