giovedì 18 gennaio 2018

Vitlöksmarinerade kycklinglår


 
600 gram kycklinglårfilé utan ben
6 pressade eller finhackade vitlöksklyftor
1 deciliter olivolja
4 tärnade tomater
½ skalad samt tärnad gurka
1 liten tärnad zucchini
1 orange eller gul gärnad paprika
1 röd finhackad chili
1 lime
3 matskedar sherryvinäger alternativt äppelcidervinäger
1 tesked rökt paprikapulver
1 knippa gräslök
flingsalt
nymalen svartpeppar

• Lägg kycklingen i en försluten behållare där likväl en deciliter olivolja, 1 matsked vinäger, vitlök, sakt, peppar samt paprikapulver ilägges, gnidandes in allt ordentligt i köttet. Låt stå i kylen under minst 2 timmar men helst över natten.
• Rör ihop 3 matskedar olivolja, 2 matskedar vinäger, pressad lime, salt samt peppar, tillsätt häri de uppskurna tomaterna, gurkan, zucchinin, paprikan, chilin et gräslöken, låtandes detta stå samlandes smak i rumstemperatur emedan du tillagar kycklingen.
• Tag upp kycklingen från marinaden torkandes av den sisådär, salta sedan lätt og grilla eller stek den tills den är helt genomstekt, circus 6-8 minuter per sida.
• Servera med salsan samt kokt ris, eller pitabröd.
















~
 

Nessun commento: